Οι Τυραννόσαυροι έκαναν τρομοκρατικές συμμορίες για να κυνηγούν

Από όσα έχουμε μάθει από την επιστήμη της παλαιοντολογίας και έχουμε δει γλαφυρά να ζωντανεύουν μπροστά μας στο σινεμά (ευχαριστούμε κ. Σπίλπμεργκ και Jurassic Park), το τελευταίο που θα ήθελε να πετύχει ένας από τους προϊστορικούς κατοίκους του πλανήτη μας, ένας δεινόσαυρος, ήταν έναν πεινασμένο Τυραννόσαυρο που έψαχνε για λεία.

Και τι γινόταν αν πετύχαινε μια ολόκληρη συμμορία από δαύτους;

Σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, οι Τυραννόσαυροι, οι τρομεροί αυτοί θηρευτές, κυνηγούσαν σε... τρομοκρατικές συμμορίες. Δηλαδή μαζεύονται τρεις ή και περισσότεροι μαζί ώστε να τρομοκρατούν μεγαλόσωμα θύματα και να τα σκοτώνουν. Κάπως όπως κάνουν οι σημερινές αγέλες των λύκων.

Αυτή τη θεωρία στηρίζουν και ευρήματα που δείχνουν ότι Τυραννόσαυροι έτρωγαν άλλους, φυτοφάγους δεινόσαυρους με μεγαλύτερο μέγεθος από τους ίδιους.

Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσίευση που έγινε στην επιθεώρηση PLOS ONE, αυτό δεν σημαίνει ήταν και τον υπόλοιπο καιρό (πλην του κυνηγιού) φιλικοί μεταξύ τους. Ευρήματα έχουν δείξει ότι οι Τυραννόσαυροι αλληλοδαγκώνονταν σε μάχες στο κεφάλι, μάχες που πάλευαν συχνά μέχρις εσχάτων.