Η μηλιά της… βαρύτητας του Νεύτωνα θα αποκτήσει απογόνους!

30 επιστημονικά κέντρα θα καλλιεργήσουν μηλιές από τους σπόρους

Το δέντρο της γνώσης της... βαρύτητας, η πιο διάσημη μηλιά στην ιστορία της ανθρωπότητας, κάτω από την οποία ο Νεύτωνας συνέλαβε τον περίφημο νόμο της παγκόσμιας έλξης, θα αποκτήσει απογόνους.

Το διασημότερο δέντρο, μετά ίσως από αυτό της γνώσης του καλού και του κακού στον παράδεισο, όχι απλά υπάρχει μέχρι σήμερα αλλά θα πολλαπλασιαστεί και θα αποκτήσει 30 απογόνους: 30 βρετανικά επιστημονικά κέντρα και μουσεία θα πάρουν σπόρους του δέντρου για να καλλιεργήσουν τις δικές τους αντίστοιχες μηλιές.

Η μηλιά του Νεύτωνα όπως είναι σήμερα

Σύμφωνα με την ανεκδοτολογική εκδοχή, ο Ισαάκ Νεύτωνα, εμπνεύστηκε το νόμο της βαρύτητας όταν ενώ καθόταν στον ίσκιο του συγκεκριμένου δέντρου, του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι.

Το δέντρο βρίσκεται στο αρχοντικό Γούλστχορπ στο Λίνκολνσιρ, τη γενέτειρα και το πατρικό σπίτι του Νεύτωνα. Το 2010, κομμάτια ξύλου από τη μηλιά στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όπως ανακοίνωσε η Βασιλική Εταιρεία επιστημών της Βρετανίας, η αρχαιότερη επιστημονική Ακαδημία στον κόσμο, της οποίας ο Νεύτωνας υπήρξε 12ος πρόεδρος θα γίνει ένας από τους 30 φορείς που θα αποκτήσουν τη δικιά τους... νευτώνεια μηλιά.