Δέμα με εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

Δέμα με εκρηκτικά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία

Σε εξέλιξη επιχείρηση στο Πότσνταμ

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία του Πότσνταμ μετά από πληροφορίες για ύποπτο  αντικείμενο στην χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οι αρχές εκκένωσαν όλη την πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Η αστυνομία εξουδετέρωσε το αντικείμενο - το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten είναι ένα δέμα 40 επί 50 εκατοστά - που βρέθηκε σε ένα φαρμακείο που κοντά στην αγορά και περιείχε πράγματι εκρηκτικό μηχανισμό. «Η υποψία για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιβεβαιώθηκε», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία.  Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Το περιεχόμενο του πακέτου, μια κονσέρβα η οποία περιείχε καλώδια, καρφιά και μπαταρίες, έχει γίνει γνωστό μόνο από την εξέτασή του με ακτίνες, ενώ, όπως μεταδίδει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο πηγές στην αστυνομία της περιοχής, δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

Συγκεκριμένα το κουτί περιείχε «καρφιά και κάποιου είδους σκόνη», όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης Καρλ Χάινς Σρέτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχές δεν κάνουν λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.