Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια θεατές στην παρέλαση του Macy’s

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια θεατές στην παρέλαση του Macy’s

Η περίφημη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών έγινε υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας

Παρά το τσουχτερό κρύο, εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν σήμερα από κοντά στη Νέα Υόρκη την περίφημη παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών στο Macy's, υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας, σχεδόν έναν μήνα μετά την επίθεση στο Μανχάταν που στοίχισε τη ζωή σε 8 ανθρώπους.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζοι και τουρίστες στήθηκαν κατά μήκος της της διαδρομής των 4 χλμ για να δουν από κοντά την ιστορική πλέον παρέλαση του Macy's, με άρματα, μπάντες, ηθοποιούς, παρουσιαστές, τεράστια μπαλόνια και 8.000 χορευτές, κλόουν, και συμμετέχοντες σε γκρουπ που ήρθαν από όλες τις ΗΠΑ.

Πέρυσι, το Ισλαμικό Κράτος είχε προειδοποιήσει ότι η παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών θα ήταν ένας «εξαιρετικός στόχος». Για να αποτραπεί μία επίθεση, ιΙσχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής: μεταξύ αυτών αστυνομικοί εξοπλισμένοι με φορητούς ανιχνευτές ακτινοβολίας, ελεύθεροι σκοπευτές των ειδικών δυνάμεων που είχαν ακροβολισθεί στις ταράτσες και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών μεταξύ του πλήθους.

Προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση με όχημα, φορτηγά του δήμου, που είχαν γεμίσει με σακιά άμμου, έκλεισαν τους γειτονικούς δρόμους.