Δυο ολόκληρα Boeing 747 πουλήθηκαν στο «κινεζικό eBay»

Δυο ολόκληρα Boeing 747 πουλήθηκαν στο «κινεζικό eBay»

Περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ η τιμή που «χτύπησαν»

Τα πάντα πλέον πωλούνται και αγοράζονται μέσω διαδικτύου! Τα πάντα! Σήμερα, στην μεγαλύτερη ιστοσελίδα διαδικτυακών πωλήσεων στην Κίνα, Taobao (που οι περισσότεροι ξέρουν ως «το κινεζικό eBay») πουλήθηκαν δυο ολόκληρα αεροπλάνα Boeing 747. Τα αεροσκάφη «χτύπησαν» μαζί μια τιμή που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Το Taobao ανήκει στον ιντερνετικό κολοσσό της  Alibaba.

Ανήκαν στο στόλο της εταιρείας μεταφορών Jade Cargo International, η οποία πτώχευσε το 2013.

Η κινεζική εταιρεία SF Airlines, παράρτημα του κολοσσού μεταφοράς και παράδοσης δεμάτων SF Express, αγόρασε τα δύο φορτηγά αεροσκάφη έναντι του ποσού των 320 εκατομμυρίων γουάν (41 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε ένα δικαστήριο του Σεντζέν (νότια Κίνα), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Ένα τρίτο Boeing 747 βγήκε επίσης στο σφυρί, ωστόσο η πώλησή του αναβλήθηκε καθώς ένας και μοναδικός επίδοξος αγοραστής δήλωσε ενδιαφέρον.

Τα αεροσκάφη είχαν δημοπρατηθεί έξι φορές από τον Οκτώβριο 2015 σε κλασικού τύπου διαδικασίες δημοπρασιών, ωστόσο χωρίς επιτυχία, διευκρίνισε το Νέα Κίνα.

«Αυτές οι επιτυχημένες πωλήσεις των Boeing 747 αποτελούν ένα καλό παράδειγμα να ακολουθήσουμε στο μέλλον για τις πωλήσεις, έπειτα από δικαστικές αποφάσεις, αεροσκαφών στην Κίνα» είπε ο Λονγκ Γκουανγκουέι, ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.