Ο Πέδρο Ινφάντε και η Χρυσή Εποχή στο doodle της Google

Ο Πέδρο Ινφάντε και η Χρυσή Εποχή στο doodle της Google

Doodle για τον μεγάλο ηθοποιό και τραγουδιστή του Μεξικού

100α γενέθλια του Πέδρο Ινφάντε (Pedro Infante) : Στο σημερινό της Doodle, η Google τιμά τον θρυλικό ηθοποιό και τραγουδιστή του Μεξικού

Τι περιέχει ένα όνομα; Εάν τα ψευδώνυμα υπολογιστούν, η απάντηση είναι το άπειρο για τον αγαπημένο μεξικανό τραγουδιστή και τον ηθοποιό Pedro Infante! Τον συνέκριναν με τον Frank Sinatra, τον Humphrey Bogart και τον Elvis Presley.

Στο πλαίσιο της μπάντας του πατέρα του, "La Rabia", στις εφηβικές του ημέρες, ο Πέδρο Ινφάντε πειραματίστηκε με το στυλ που τον έκανε διάσημο. Αλλά το τραγούδι ήταν μόνο η πρώτη πράξη στην ιστορία του Infante. Το 1943 πρωταγωνίστησε στο "La Feria de las Flores" και δημιούργησε το πρώτο του μουσικό ρεκόρ "El Soldado Raso". Αυτό σηματοδότησε την αρχή μιας 14ετούς σταδιοδρομίας στην οποία ο Infante συμμετείχε σε 60 περίπου ταινίες και έγραψε 366 τραγούδια και έγινε μια από τις πιο εξέχουσες και αγαπημένες προσωπικότητες της "La época de Oro del Cine Mexicano" (χρυσή εποχή του μεξικανικού κινηματογράφου).

Η ζωή του Πέδρο Ινφάντε

Η ζωή του Πέδρο Ινφάντε (Pedro Infante Cruz 18 Νοεμβρίου 1917 - 15 Απριλίου 1957), γνωστός ως Pedro Infante, ήταν Μεξικανός ηθοποιός και τραγουδιστής. Θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του μεξικανικού κινηματογράφου και ένα είδωλο του λατινοαμερικανικού λαού, μαζί με τον Jorge Negrete και τον Javier Solis, που ονομάστηκαν Tres Gallos Mexicanos.

Πέθανε στις 15 Απριλίου 1957, στη Μέριδα, στην πολιτεία Γιουκατάν, σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια πτήσης καθ' οδόν προς την Πόλη του Μεξικού. Η κινηματογραφική του καριέρα άρχισε το 1939. Εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες και συνέθεσε περίπου 350 τραγούδια. Για την ερμηνεία του στην ταινία Tizoc, του απονεμήθηκε η Αργυρή Άρκτος στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

Ο Πέδρο Ινφάντε σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 15 Απριλίου 1957, στην πόλη Μερίδα, ενώ ταξίδευε προς την Πόλη του Μεξικού.