Η ιταλική αστυνομία «καθάρισε» 32 μαφιόζους

Η ιταλική αστυνομία «καθάρισε» 32 μαφιόζους

Απειλούσαν δημάρχους και αντιδημάρχους με στόχο την εξασφάλιση δημοσίων έργων

Σε τριάντα δυο συλλήψεις προχώρησε σήμερα η αστυνομία της Καλαβρίας. Στην φυλακή οδηγήθηκαν μέλη της τοπικής μαφίας, Ντράγκετα, τα οποία στόχευαν στον απόλυτο έλεγχο των κρατικών εργολαβιών.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα La Repubblica, τα συγκεκριμένα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος δεν δίσταζαν να διακόπτουν συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων σε περιοχές όπως το Άφρικο, το Μπρανκαλεόνε και το Μπρουτσάνο Τζεφίριο και να απειλούν δημάρχους και αντιδημάρχους με στόχο την εξασφάλιση δημοσίων έργων.

Παράλληλα με τις τριάντα δυο συλλήψεις, επτά άτομα ετέθησαν σε κατ΄οίκον περιορισμό και άλλα έντεκα δεν θα μπορούν στο εξής να απομακρύνονται από την περιοχή στην οποία διαμένουν. Όλοι τους κατηγορούνται για μαφιόζικη δράση, άσκηση βίας μέσω απειλών, παράνομη εξασφάλιση εργολαβιών και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο εισαγγελέας κατά της μαφίας της περιοχής του Ρέτζιο Καλάμπρια, Φεντερίκο Καφιέρο Ντε Ράο, δήλωσε ότι «σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες είναι πολύ νέοι και είναι σαφές πως αισθάνονταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της περιοχής».

Από την έρευνα προέκυψε ότι η νέα αυτή γενιά των αρχηγών της Ντράγκετα δεν δίσταζε να αναρτήσει φωτογραφίες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πανάκριβα όπλα σε πρώτο πλάνο. Κύριος στόχος του, ήταν να αμφισβητήσουν τους νόμους και την υπεροχή του ιταλικού κράτους.

Παράλληλα, κάτω από μια φωτογραφία πριν λίγες ημέρες είχαν γράψει: «εδώ, διατάσσουμε εμείς». Πρόκειται για φωτογραφίες και μηνύματα που στην συνέχεια, μετατράπηκαν σε ενοχοποιητικά στοιχεία, τα οποία αποδείχθηκαν ιδιαίτερα χρήσιμα για τις εισαγγελικές αρχές.