Καρτέρι στην πρώην πεθερά του είχε στήσει ο μακελάρης του Τέξας

Καρτέρι στην πρώην πεθερά του είχε στήσει ο μακελάρης του Τέξας

Ο δράστης της επίθεσης το Σάδερλαντ Σπρινγκς έστελνε απειλητικά μηνύματα στην πεθερά του, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Το σενάριο η επίθεση στην εκκλησία του Σάδερλαντ Σπρινγκς, στο Τέξας,  με τους 26 νεκρούς να ήταν αποτέλεσμα των οικογενειακών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο δράστης επικεντρώνονται πλεόν οι αρχές.

Ο δράστης, ο 26χρονος Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ, εισήλθε στην εκκλησία των Βαπτιστών κρατώντας μια ημιαυτόματη καραμπίνα και ντυμένος στα μαύρα, κατόπιν άνοιξε πυρ ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία. Στο ναό αυτό συνήθιζαν να πηγαίνουν οι γονείς της συζύγου ή πρώην συζύγου του δράστη, επισήμαναν οι αρχές, υπονοώντας ένα πιθανό κίνητρο της επίθεσης.

«Γνωρίζουμε ότι τα πρώην πεθερικά του ή πεθερικά του σύχναζαν κατά καιρούς σε αυτήν την εκκλησία. Δεν βρίσκονταν εκεί χθες και δεν γνωρίζουμε γιατί πήγε εκεί τη συγκεκριμένη ημέρα» τόνισε ο σερίφης της πόλης.

«Υπήρχαν διαφορές στην οικογένεια.Η πεθερά πήγαινε στην εκκλησία. Ξέρουμε ότι εκείνος έστειλε απειλητικά... ότι εκείνη είχε λάβει απειλητικά μηνύματα από αυτόν», ανακοίνωσε ο Μάρτιν Φρίμαν, αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Πολιτείας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε στο CBS, αφού επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας, ότι ο ναός «δεν επελέγη κατά τύχη».

«Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει κάποια σχέση με αυτήν την εκκλησία, μια σχέση που θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες» συμπλήρωσε.

Ο Ντέβιν Πάτρικ Κέλεϊ αυτοκτόνησε αφού επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο του μακελειού, είπε επιπλέον ο σερίφης της κομητείας.

Τον κυνήγησαν δύο άνδρες με το φορτηγάκι τους, κατόπιν το αυτοκίνητό του εξετράπη της πορείας του και ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο σερίφης πιστεύει πως εκείνος επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με ένα περίστροφο.

Ο Κέλεϊ αποτάχθηκε πρόσφατα από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ –επειδή κακοποίησε τη σύζυγό του και το παιδί του.