Νέες κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι, αυτή τη φορά από το Λονδίνο

Νέες κατηγορίες κατά του Κέβιν Σπέισι, αυτή τη φορά από το Λονδίνο

Για νέα υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης σε άνδρα, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής στο θέατρο Ολντ Βικ από το 2004 μέχρι το 2015.

Χιονοστιβάδα είναι οι αποκαλύψεις και οι κατηγορίες εναντίον του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος μπήκε σήμερα στο στόχαστρο της βρετανικής αστυνομίας για σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε το 2008 στο νότιο Λονδίνο.

Η Σκότλαντ Γιαρντ δεν επιβεβαίωσε το όνομα του υπόπτου, δεδομένου ότι δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Sky News, το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στο Ολντ Βικ, το θέατρο του οποίου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 μέχρι το 2015.

Την Πέμπτη, ένας πρώην εργαζόμενος στο Ολντ Βικ είπε ότι είδε τον Σπέισι να παρενοχλεί άνδρες κατ' επανάληψη και κατηγόρησε το θέατρο ότι «έκανε τα στραβά μάτια».

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, «είχε δει πολλές φορές τον ηθοποιό να θωπεύει άνδρες, οποτεδήποτε, μέσα στο διαμέρισμά του στο Νορθ Λάμπεθ, ακόμη και στο Old Vic και στην αγαπημένη του παμπ».

Σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Γκούντεν, ασκούμενη στο Old Vic το 2010, οι ιστορίες που αφορούσαν τη συμπεριφορά του Σπέισι ήταν καθημερινό φαινόμενο στο θέατρο.

Η διεύθυνση του θεάτρου, που ρωτήθηκε για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι «δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να σχολιάσει πράγματα που μπορεί να συνέβησαν στο παρελθόν».

Πάντως, εκπρόσωποι του διάσημου ηθοποιού δήλωσαν σήμερα, ότι ο Σπέισι ζητεί να υποβληθεί σε θεραπεία, χωρίς να διευκρινίσουν σε τι είδους θεραπεία. «Ο Κέβιν Σπέισι αφιερώνει τον χρόνο που απαιτείται για να ζητήσει αξιολόγηση (της κατάστασής του) και θεραπεία», ανέφεραν.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μία περίπου εβδομάδα στις ΗΠΑ, όταν ο ηθοποιός Άντονι Ραπ κατηγόρησε τον σταρ ότι προσπάθησε να τον βιάσει όταν ήταν μόλις 14 ετών.

Στη συνέχεια, ο κινηματογραφιστής Τόνυ Μοντάνα κατήγειλε ότι ο Κέβιν Σπέισι προσπάθησε να τον βιάσει στην τουαλέτα ενός μπαρ στο Λος Άντζελες.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστηρίζει επίσης ότι οκτώ νυν και πρώην συνεργάτες της τηλεοπτικής σειράς House of Cards, με πρωταγωνιστή τον Σπέισι, χαρακτήρισαν «τοξική» την ατμόσφαιρα στο πλατό λόγω της συμπεριφοράς του 58χρονου ηθοποιού.