Κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για τον Ντάστιν Χόφμαν

Κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης και για τον Ντάστιν Χόφμαν

Συγγραφέας καταγγέλει ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά το 1985, στα γυρίσματα της τηλεταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου»

Μετά τον Κέβιν Σπέισι, ένας ακόμα διάσημος ηθοποιός κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση που φέρεται να έγινε πριν από 30 και πλέον χρόνια. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Ντάστιν Χόφμαν, ο οποίος, σύμφωνα με τη συγγραφέα Άννα Γκράχαμ Χάντερ, την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν η ίδια ήταν 17 ετών, το 1985, στα γυρίσματα της τηλεταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου».

«Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ στα πόδια την πρώτη μου μέρα στα γυρίσματα. Το έκανα», γράφει σε άρθρο της στο Hollywood Reporter η συγγραφέας. «Φλέρταρε ανοιχτά, έπιασε τα οπίσθιά μου, μίλησε για σεξ σε μένα και μπροστά σε μένα. Ένα πρωί πήγα στο καμαρίνι του για να του αφήσω το πρωινό του. Με κοίταξε και χαμογέλασε για ώρα. Μετά είπε «θα πάρω ένα καλοβρασμένο αυγό... και μία μαλακή κλειτορίδα». Η συνοδεία του έσκασε στα γέλια. Έφυγα άναυδη. Μετά πήγα στην τουαλέτα και έκλαψα», προσθέτει.

Η ίδια υποστηρίζει πως το περιστατικό αυτό δεν ήταν το μόνο, αλλά επρόκειτο για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, την οποία ένας ανώτερός της τη συμβούλευσε να ανεχθεί και να «θυσιάσει» κάποιες από τις αξίες της για χάρη της παραγωγής.

«Στα 49 μου, καταλαβαίνω τι έκανε ο Ντάστιν Χόφμαν, καθώς ταιριάζει στο γενικότερο μοτίβο του τι βιώνουν οι γυναίκες στο Χόλιγουντ και παντού», γράφει. «Ήταν ένα αρπακτικό, ήμουν παιδί, και αυτό ήταν σεξουαλική παρενόχληση. Όσο για το πώς ταιριάζει στο δικό μου μοτίβο, υποθέτω ότι αυτό θα με προβληματίζει για τα επόμενα χρόνια».

Απαντώντας στην Χάντερ, ο 80χρονος σήμερα Ντάστιν Χόφμαν ανέφερε: «Διατηρώ τον μέγιστο σεβασμό για τις γυναίκες και αισθάνομαι απαίσια για οτιδήποτε μπορεί να είχα κάνει και να την είχε φέρει σε άβολη θέση. Λυπάμαι. Αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό του ποιος είμαι».