Μαχαιροβγάλτης εισέβαλε σε ραδιοσταθμό και μαχαίρωσε στο λαιμό δημοσιογράφο

Μαχαιροβγάλτης εισέβαλε σε ραδιοσταθμό και μαχαίρωσε στο λαιμό δημοσιογράφο

Στα γραφεία του σταθμού «Ηχώ της Μόσχας»

Ένας άγνωστος άνδρας, κρατώντας μαχαίρι, εισέβαλε στα γραφεία του ρωσικού ραδιοφωνικού σταθμού Ekho Moskvy (Ηχώ της Μόσχας) και μαχαίρωσε μία από τις παρουσιάστριες του σταθμού στον λαιμό.

Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοσταθμός, τα κίνητρα του δράστη δεν είναι γνωστά. Το προσωπικό ασφαλείας του σταθμού συνέλαβε το μαχαιροβγάλτη και τον παρέδωσε στην αστυνομία. Το θύμα, η Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά η ζωή της δεν κινδυνεύει, ανέφερε ο σταθμός.

Ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας είναι μια εταιρία συμμετοχών μμε της οποίας ο τελικός έλεγχος ανήκει στον κρατικό πετρελαϊκό κολοσσό Gazprom. Ωστόσο δίνει φωνή σε δημοσιογράφους και σχολιαστές οι οποίοι είναι πολύ επικριτικοί προς το Κρεμλίνο και τους συμμάχους του.

Η Γιούλια Λατινίνα, από τους τακτικούς συνεργάτες του σταθμού, δήλωσε νωρίτερα φέτος πως είχε αναγκαστεί να φύγει από τη Ρωσία έπειτα από σειρά επιθέσεων, περιλαμβανομένης και της πυρπόλησης του αυτοκινήτου της.

Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας Αλεξάντερ Κουρενόι έγραψε στο Facebook πως η επίθεση είναι μία αποτρόπαιη πράξη. Είπε πως διαβεβαίωσε τους διευθυντές του σταθμού πως η κατάσταση θα παραμείνει υπό έλεγχο.