Τούρκοι κομάντος στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Τούρκοι κομάντος στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας

Η Άγκυρα εξήγησε ότι στόχος της είναι να προσφέρει βοήθεια στους Σύρους αντάρτες

Μια αναγνωριστική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας διεξάγει από χθες Κυριακή ο τουρκικός στρατός με στόχο τη δημιουργία ζώνης αποκλιμάκωσης στην περιοχή ώστε να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της χώρας.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν στις 8 Οκτωβρίου αναγνωριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις παρακολούθησης στο πλαίσιο της επιχείρησης που θα διεξαχθεί στην επαρχία Ιντλίμπ», επεσήμανε ο τουρκικός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Άγκυρα εξήγησε ότι στόχος της είναι να προσφέρει βοήθεια στους Σύρους αντάρτες που πάντα υποστήριζε με στόχο την εφαρμογή μιας συμφωνίας αποκλιμάκωσης ώστε να περιοριστούν οι συγκρούσεις με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός τονίζει ότι οι επιχειρήσεις του ακολουθούν τους κανόνες εμπλοκής που συμφωνήθηκαν στη διαδικασία της Αστάνα, αναφερόμενος στη συμφωνία που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα στην πρωτεύουσα του Καζακστάν μεταξύ της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν.