«Συνασπισμό Τζαμάικα» θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών

«Συνασπισμό Τζαμάικα» θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών

Μόνο το 26% των πολιτών τάσσεται υπέρ της συνέχισης του «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών

Υπέρ του λεγόμενου «συνασπισμού Τζαμάικα», μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU), Φιλελευθέρων (FDP) και Πρασίνων (Die Gruenen), τάσσεται το 57% των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa η οποία διεξήχθη για λογαρισμό του περιοδικού Stern.

Αντίθετα, μόνο το 26% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της συνέχισης του λεγόμενου «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών (SPD).

Ειδικότερα, το 84% των ψηφοφόρων των Πρασίνων, το 81% των Φιλελευθέρων (FDP) και το 58% των Χριστιανοδημοκρατών υποστηρίζουν τον σχηματισμό κυβέρνησης «Τζαμάικα», κατόπιν αμοιβαίων υποχωρήσεων, εν ανάγκη και σημαντικών.

Το 72% ζητά μάλιστα από το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα CSU, τον βαυαρικό βραχίονα των Χριστιανοδημοκρατών, να επιδείξει μεγαλύτερη διάθεση συμβιβασμού στο θέμα του αριθμού των προσφύγων οι οποίοι θα μπορούν να γίνονται δεκτοί στην Γερμανία, θέμα το οποίο διχάζει τα δύο αδελφά κόμματα. Μόνο το 19% έχει την άποψη ότι το CSU πρέπει να εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των εν δυνάμει κυβερνητικών εταίρων, σε περίπτωση που δεν το δεχτούν οι άλλοι εταίροι.