Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο – 11 τραυματίες

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο Λονδίνο – 11 τραυματίες

Η αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου - Κάνει λόγο για τροχαίο, και όχι τρομοκρατική ενέργεια

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς σε πεζοδρόμιο έξω από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι.

Η αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι υπάρχει ένα «συμβάν» στο δυτικό Λονδίνο, στο νότιο Κένσινγκτον, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει ένα άτομο. Ανέφερε ακόμα ότι τα κίνητρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν είναι υπό διερεύνηση.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσε πως σημειώθηκε ένα «σοβαρό συμβάν» εκτός του κτιρίου του και ότι συνεργάζεται με την αστυνομία. Εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε ότι η είσοδος στο χώρο δεν επιτρέπεται σε κανέναν, ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο φυγαδεύτηκαν από άλλη έξοδο.

Με νεώτερη ενημέρωσή της, η αστυνομία διευκρίνισε πως δεν αντιμετωπίζει το περιστατικό ως συνδεόμενο με τρομοκρατία σε αυτό το στάδιο. Λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε επίσημα πως το περιστατικό δε συνδέεται με τρομοκρατία, αλλά επρόκειτο για τροχαίο.

Δημοσιογράφος του BBC που βρίσκεται στο σημείο είπε ότι είδε ένα αυτοκίνητο σταματημένο διαγωνίως στον δρόμο, περικυκλωμένο από πλήθος ανθρώπων και έναν ή δύο ανθρώπους στο έδαφος. Σύμφωνα με την ίδια, αστυνομικοί της είπαν ότι τα τραύματά τους φαίνονται ήσσονος σημασίας.

Η βρετανική υπηρεσία ασθενοφόρων έκανε γνωστό αργότερα ότι προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε συνολικά 11 άτομα, εκ των οποίων τα 9 διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Οι περισσότεροι τραυματίες είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και στα πόδια.