Διατροφή στο γιο που έδιωξαν από το σπίτι επειδή ήταν γκέι

Διατροφή στο γιο που έδιωξαν από το σπίτι επειδή ήταν γκέι

Δικαστήριο υποχρέωσε τους γονείς να πληρώσουν μηνιαία διατροφή στο 18χρονο

Μηνιαία διατροφή υποχρεώνει το δικαστήριο να δώσουν οι γονείς στον 18χρονο γιο τους, που έδιωξαν από το σπίτι επειδή ήταν γκέι. Το δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς θα πρέπει να του καταβάλλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος.

Ο 18χρονος, που η μητέρα του τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει το οικογενειακό του σπίτι, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Ιταλία, με σειρά αναφορών στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της γυναίκας κρίθηκε ουσιαστικά παράνομη, από την στιγμή που η μητέρα του 18χρονου είναι χωρισμένη και της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μητέρα του δεν επιτρέπει στον νέο, ο οποίος ονομάζεται Φραντσέσκο, να βλέπει την μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος».

Ο 18χρονος Ναπολιτάνος μπόρεσε να βρει σπίτι (μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του) χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Arcigay Napoli.