Εργένης υιοθετεί βρέφος με σύνδρομο Down γιατί δεν το ήθελαν παντρεμένοι

Εργένης υιοθετεί βρέφος με σύνδρομο Down γιατί δεν το ήθελαν παντρεμένοι

Επτά ζευγάρια αρνήθηκαν να πάρουν το κοριτσάκι, που το εγκατέλειψε η μητέρα του στο μαιευτήριο

Ένας ανύπαντρος άντρας  θα υιοθετήσει ένα βρέφος με σύνδρομο Down αφού επτά παντρεμένα ζευγάρια αρνήθηκαν να το υιοθετήσουν. Το νεογέννητο κοριτσάκι γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας και η μητέρα του το εγκατέλειψε στο μαιευτήριο.

Οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν αμέσως τις διαδικασίες για να μπορέσει να υιοθετηθεί.

Και τα επτά ζευγάρια που ρωτήθηκαν, όμως (και τα οποία είχαν κάνει αίτηση για να μπορέσουν να υιοθετήσουν παιδί), μόλις πληροφορήθηκαν ότι το νεογέννητο έχει σύνδρομο Down, έκαναν γνωστό ότι δεν είναι διατεθειμένα να το υποδεχθούν στην οικογένειά τους. Τελικά, μπόρεσε να βρεθεί μια λύση χάρη σε έναν ανύπαντρο άνδρα, ο οποίος είχε κάνει αίτηση, λέγοντας ότι επιθυμεί να υιοθετήσει παιδί, «χωρίς να θέτει κανέναν απολύτως όρο».

Ξεκίνησε η φάση της προσωρινής ανάθεσης, και αν όλα πάνε καλά, το κοριτσάκι και ο νέος της μπαμπάς θα μπορέσουν να μοιραστούν τις χαρές και λύπες της ζωής. Η λύση αυτή επελέγη, παρά το ότι η ιταλική νομοθεσία περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα υιοθεσίας για ανύπαντρους άνδρες και γυναίκες. Οι αρμόδιοι δικαστές, όμως, από τη μια εξεπλάγησαν από την αντίδραση των επτά ζευγαριών, και από την άλλη θεώρησαν, φυσικά, ότι η κύρια προτεραιότητα ήταν να βρεθεί μια νέα οικογένεια για το μικρό κοριτσάκι από τη Νάπολη, ώστε να μην μεγαλώσει σε ίδρυμα.