Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας

Σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας

Αποπειράθηκε να τη δολοφονήσει δυο φορές

Αξιωματικός του στρατού αποπειράθηκε να δολοφονήσει τη σύζυγό του προκειμένου να καρπωθεί ένα αρκετά μεγάλο ποσό από την ασφάλεια ζωής της. Ο 37χρονος Emile Cilliers διώκεται για δυο ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της πρώην συμβίας του δυο φορές: την πρώτη με διαρροή γκαζιού και τη δεύτερη σαμποτάροντας το αλεξίπτωτο που θα φορούσε εκείνη κατά τη διάρκεια ελεύθερης πτώσης.

Το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση, άκουσε πως ο κατηγορούμενος είχε παροτρύνει την σύζυγό του, Victoria Cilliers, να πηδήξει αφού είχε καταφέρει να αχρηστεύσει το κύριο και εφεδρικό αλεξίπτωτο. Το ευτύχημα ήταν ότι κατά τη διάρκεια της πτώσης, στις 5 Απριλίου 2015, η γυναίκα κατάφερε και επιβίωσε γλιτώνοντας σαν από θαύμα τα χειρότερα με βαριά τραύματα.

Ο κατήγορος Michael Bowes, δήλωσε στο δικαστήριο Winchester Crown ότι όσοι ήταν παρόντες στη σκηνή ανέμεναν να τη βρουν νεκρή, αν και τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς επέζησε σχεδόν από θαύμα. Λίγο νωρίτερα, στις 29 Μαρτίου του ίδιου έτους, ο 37χρονος είχε αποπειραθεί να τη δολοφονήσει από διαρροή γκαζιού...

Ο Bowes πρόσθεσε, ότι ο κατηγορούμενος ήταν βουτηγμένος στα χρέη και πως θα εισέπραττε 120.000 λίρες Αγγλίας από το θάνατο της γυναίκας του.