Πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ο Sir Edward Heath απεβίωσε το 2005

Η αστυνομία της Βρετανίας θα είχε επαρκείς λόγους να ανακρίνει τον Sir Edward Heath για υποθέσεις βιασμού και επιθέσεων σε ανήλικα αγόρια, αν ήταν βέβαια σήμερα ζωντανός. Όπως αναφέρει η Independent, η αστυνομία του Wiltshire δήλωσε ότι μια σειρά από μαρτυρίες από το 1956 έως το 1992 θα ήταν αρκετά αξιόπιστες για να δικαιολογήσουν την κλήση προς ανάκριση του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Η έρευνα με την κωδική ονομασία Conifer, είχε ως στόχο να εκτιμήσει εάν θα υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για να στείλει στη δικαιοσύνη τον Heath, ο οποίος πέθανε το 2005.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορίες αφορούν στην περίοδο 1970-1974, εποχή που ο Sir Edward ήταν πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Μεταξύ των κατηγοριών, περιλαμβάνεται ο βιασμός ενός 11χρονου, η σεξουαλική επίθεση σε βάρος δυο άλλων αγοριών ηλικίας 10 και 15 που φέρεται ότι είχαν συμβεί την περίοδο 1961 και 1992 στο Λονδίνο, στο Kent, στο Sussex, στις νήσους της Μάγχης και στο Wiltshire. Οι εν λόγω αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις με τους περισσότερους να επικεντρώνονται στο γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.