Ισόβια επειδή αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Ισόβια επειδή αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Άρχισαν να ανακοινώνονται οι ποινές για τους 40 στρατιωτικούς που κατηγορούνται στο πλαίσιο του πραξικοπήματος του 2016

Τις ετυμηγορίες σε βάρος των 40 στρατιωτικών που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος, άρχισε να ανακοινώνει το Τουρκικό δικαστήριο.

Ισόβια είναι η ποινή για τους πρώτους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι.

Ο δικαστής ανέγνωσε τις ετυμηγορίες για την ενοχή των πρώτων κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται στο δικαστήριο της Μούγλα, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Η Μούγλα βρίσκεται κοντά στο πολυτελές θέρετρο όπου ο Ερντογάν και η οικογένειά του διέφυγαν από μια ομάδα στασιαστών στρατιωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο ξενοδοχείο του τη νύκτα του πραξικοπήματος.

Η δίκη, η οποία άρχισε τον Φεβρουάριο, εντάσσεται στη σαρωτική καταστολή που ακολούθησε την αποτυχημένη περυσινή απόπειρα πραξικοπήματος και είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής σχετική υπόθεση που φθάνει στο στάδιο της ετυμηγορίας.

Περισσότεροι από 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύκτα της 15ης Ιουλίου, όταν πραξικοπηματίες με άρματα μάχης, πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο και αποπειράθηκαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.