Το Ισλαμικό Κράτος «διεκδικεί» την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας

Το Ισλαμικό Κράτος «διεκδικεί» την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας

«Απόλυτο κακό» χαρακτήρισε την επίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ

Και την πολύνεκρη επίθεση στο Λας Βέγκας όπου ο 64χρονος συνταξιούχος άνοιξε πυρ και σκότωσε περισσότερους από 50 ανθρώπους, «διεκδικεί» το Ισλαμικό Κράτος. Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή ένοπλη επίθεση που έχουν δει ποτέ οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, Amaq, ο δράστης προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από μήνες.

Μέχρι στιγμής πάντως, από τις έρευνες δεν έχει προκύψει κάποια διασύνδεση του Αμερικανού συνταξιούχου με το Ισλάμ.

«Η επίθεση στο Λας Βέγκας διαπράχθηκε από έναν στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος τη διέπραξε ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετήσουμε κράτη του συνασπισμού» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, που αναφέρεται στον διεθνή συνασπισμό που πολεμά τους τζιχαντιστές στη Μέση Ανατολή. «Ο δράστης της επίθεσης στο Λας Βέγκας προσηλυτίστηκε στο ισλάμ πριν από λίγους μήνες» προσθέτει το Amaq.

Στο σπίτι του 64χρονου Στίβεν Πάντοκ, που άνοιξε πυρ εναντίον του πλήθους σε μια συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Λας Βέγκας, είχε τουλάχιστον 10 όπλα μαζί του, έγινε γνωστό από τον σερίφη του Λας Βέγκας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο δράστης αυτοκτόνησε προτού φθάσει η αστυνομία.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο 64χρονος έκανε τσεκ ιν στο δωμάτιό του την περασμένη Πέμπτη.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 406 άνθρωποι διακομίστηκαν στα νοσοκομεία.

«Απόλυτο κακό» χαρακτήρισε την επίθεση ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σήμερα το «απόλυτο κακό» μετά την «ειδεχθή», όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση στο Λας Βέγκας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 400, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ούτε μία φορά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό.

«Χθες το βράδυ ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον ενός μεγάλου πλήθους κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας μουσικής κάντρι στο Λας Βέγκας. Δολοφόνησε βίαια περισσότερους από 50 ανθρώπους σε μια ενέργεια που αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα επισκεφθεί το Λας Βέγκας την Τετάρτη.

Συνταξιούχος μοναχικός λύκος ο μακελάρης του Λας Βέγκας

Ο  64χρονος Stephen Paddock, κάτοικος της Λας Βέγκας από το Mesquite της Νεβάδα,  αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ο δράστης του μακελειού στην υπαίθρια συναυλία κάντρι μουσικής.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Στίβεν Πάντοκ ζούσε σε οίκο ευγηρίας δεν είχε ποινικό μητρώο και έδρασε μόνος του. «Πιστεύουμε ότι ήταν ένας μοναχικός λύκος» δήλωσε ο σερίφης του Clark County, Joe Lombardo,

Από την αστυνομία κρατείται και ανακρίνεται σχετικά με την υπόθεση και η σύντροφός του, Marilou Danley.