Σεισμός στη Βόρεια Κορέα, μπορεί να είναι έκρηξη λέει η Κίνα

Σεισμός στη Βόρεια Κορέα, μπορεί να είναι έκρηξη λέει η Κίνα

Η Νότια Κορέα να επιμένει ότι πρόκειται για φυσικό φαινόμενο

Η σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών στη Βόρεια Κορέα, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται σε έκρηξη.

Η ίδια πηγή ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της ότι ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 0830 GMT, είχε επίκεντρο κοντά στην περιοχή όπου πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή η Βόρεια Κορέα.

Προηγούμενοι σεισμοί που είχαν σημειωθεί στη Βόρεια Κορέα οφείλονταν σε πυρηνικές δοκιμές, όπως η πιο πρόσφατη στις αρχές του μήνα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη φύση του σεισμού και το αρχικό της συμπέρασμα είναι ότι επρόκειτο για φυσικό φαινόμενο.

Δύο οι σεισμικές δονήσεις

Ο Οργανισμός για τη Συνθήκη Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Κορέα, αλλά προφανώς δεν οφείλονταν σε εκρήξεις.

"Δύο  Σεισμοί! Στις 0829UTC & ένας πολύ μικρότερος @ 0443UTC απίθανο να προκλήθηκαν από έκρηξη! ", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Twitter η εκτελεστική γραμματέας του CTBTO Λασίνα Ζέρμπο.