Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Μεξικό – Στους 251 οι νεκροί

Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες στο Μεξικό – Στους 251 οι νεκροί

Μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζουν σήμερα τη μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση ενός 12χρονου κοριτσιού στο σχολείο που κατέρρευσε στην Πόλη του Μεξικό και άλλων επιζώντων που μπορεί να έχουν παγιδευθεί κάτω από τα ερείπια κτιρίων στο κεντρικό Μεξικό, μετά τον σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών που έπληξε την περιοχή την Τρίτη, τον πιο φονικό που σημειώθηκε στη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια.

Οι νεκροί - σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό - ανέρχονται πλέον σε 251, οι τραυματίες σε 1.900 ενώ περισσότεροι από 50 επιζώντες έχουν ανασυρθεί από πολλά σημεία καταστροφής.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, 115 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, 73 στην Πολιτεία Μορέλος, 44 στην Πουέμπλα, 13 στην Πολιτεία του Μεξικού, 5 στην Γκερέρο και 1 στην Οαχάκα.

Με τις πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες να μειώνονται όσο περνούν οι ώρες, αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Σε όλη την Πόλη του Μεξικού, τα μέλη των σωστικών συνεργείων βοηθούν εθελοντές και πολίτες επιστρατεύοντας σκυλιά, κάμερες, ανιχνευτές κίνησης και θερμότητας για τον εντοπισμό ανθρώπων που μπορεί να είναι ακόμη ζωντανοί. Περίπου 52 κτίρια κατέρρευσαν μόνο στην Πόλη του Μεξικού και περισσότερα στις γειτονικές πολιτείες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, αλλα έντεκα παιδιά διασώθηκαν από το σχολείο Enrique Rebsamen, όπου φοιτούν παιδιά ηλικίας από έξι έως 15 ετών, όμως 21 μαθητές και τέσσερις ενήλικες σκοτώθηκαν.

Βίντεο: Δύο παιδάκια βγαίνουν ζωντανά από τα συντρίμμια του σχολείου στο Μεξικό

Τουλάχιστον εννέα χώρες της Λατινικής Αμερικής δεσμεύθηκαν να στείλουν ομάδες διάσωσης ή να προσφέρουν τεχνική βοήθεια, με συνεργεία από τον Παναμά και το Σαλβαδόρ να βρίσκονται ήδη επιτόπου, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ισπανία, η Ιαπωνία και το Ισραήλ.