H Μαρία ο πιο καταστροφικός κυκλώνας στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο

H Μαρία ο πιο καταστροφικός κυκλώνας στην ιστορία του Πουέρτο Ρίκο

Περίπου το 60% (του δικτύου) ηλεκτροδότησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και αναμένεται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί

Ο κυκλώνας Μαρία πλήττει το Πουέρτο Ρίκο από σήμερα το πρωί συνοδευόμενος από ανέμους που φθάνουν τα 240 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τις αρχές, θα είναι ο «πλέον καταστροφικός στην ιστορία» της νήσου, όπου οι πληγές παραμένουν ανοικτές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα πριν από δέκα ημέρες.

«Πρόκειται για τον καταστροφικότερο κυκλώνα του αιώνα ή της σύγχρονης ιστορίας. Κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι ζημιές» δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης Ρίκαρντ Ροσέλο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, από την κατοικία του, την ώρα που η Μαρία κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα Σαν Χουάν.

Ο Ροσέλο διατύπωσε ακόμα φόβους για θύματα που ενδεχομένως προκαλέσουν οι πλημμύρες και οι σφοδρές βροχοπτώσεις.

Το μάτι του κυκλώνα κατηγορίας 4 άγγιξε έδαφος κοντά στη Γιαμπουκόα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της νήσου, γύρω στις 06.15 τοπική ώρα (13.15 ώρα Ελλάδας), Περίπου το 60% (του δικτύου) ηλεκτροδότησης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και αναμένεται ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας διακρίνονται κάτοικοι να έχουν βρει καταφύγιο στα κλιμακοστάσια των κτιρίων, ενώ θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν την περιοχή.

Η «Μαρία» προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων στις γαλλικές Αντίλλες χθες Τρίτη. Κατόπιν έπληξε τις αμερικανικές Βρετανικές Νήσους για να συνεχίσει την καταστροφική της πορεία στο Πουέρτο Ρίκο.