Τουαλέτες εστιατορίων με 500ευρα!

Τουαλέτες εστιατορίων με 500ευρα!

Ένα παράξενο περιστατικό ερευνά η εισαγγελία της ελβετικής πόλης

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό ερευνούν οι εισαγγελείς της Γενεύης, καθώς τουαλέτες σε μία τράπεζα και τρία εστιατόρια της πόλης «βούλωσαν» από χαρτονομίσματα των 500 ευρώ συνολικής αξίας περίπου 100.000 ευρώ.

«Δε μας ενδιαφέρει τόσο το κίνητρο, όσο το να βεβαιωθούμε για την προέλευση των χρημάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Γενεύης Βενσάν Ντερουάν, προσθέτοντας ότι ούτε το να πετάς χρήματα, ούτε το να βουλώνεις τουαλέτες αποτελεί αδίκημα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Tribune de Geneve, που πρώτη αποκάλυψε το θέμα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Μάιο στην τουαλέτα που εξυπηρετεί το χρηματοφυλάκιο της τράπεζας UBS στο οικονομικό τετράγωνο της Γενεύης, και λίγες μέρες μετά οι τουαλέτες σε τρία κοντινά εστιατόρια βρέθηκαν γεμάτες με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Ο Ντερουάν δήλωσε ότι τα χρήματα κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ενώ είναι ασαφές το ποιος θα τα δικαιούται αν διαπιστωθεί ότι η προέλευσή τους είναι νόμιμη. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη φάση κάποιος λόγος να υποθέσει κανείς ότι επρόκειτο για «βρώμικο» χρήμα.

Σημείωσε ακόμα ότι δύο άτομα συμφώνησαν να αποζημιώσουν τα εστιατόρια για τις ζημιές που υπέστησαν, και τα εστιατόρια απέσυραν τις καταγγελίες που είχαν υποβάλει όταν συνέβη το περιστατικό.