Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου

Aντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν

Το BBC μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ότι η έκρηξη στον υπόγειο του Λονδίνου αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης, αλλά όπως ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας, της έρευνας προς το παρόν ηγείται η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι λαμβάνει τακτική ενημέρωση για την έκρηξη που σημειώθηκε στον σταθμό Parsons Green του υπόγειου σιδηροδρόμου στο δυτικό Λονδίνο.

Ο μηχανισμός που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο βαγόνι του συρμού στον σταθμό Parsons Green του λονδρέζικου μετρό δεν εξερράγη κανονικά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Την ίδια ώρα, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι διακομίστηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, αλλά τα τραύματά τους δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους ούτε πολύ σοβαρά.

Ρεπόρτερ της Metro έκανε λόγο για ανθρώπους που φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο. Εξαιτίας του πανικού που επικράτησε πολλοί επιβάτες ποδοπατήθηκαν μέσα στο σταθμό, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός του μετρό ανήκει στην γραμμή District Line του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Μία γυναίκα στον σταθμό Parsons Green του Λονδίνου δήλωσε στο Reuters ότι τραυματίσθηκε στο ποδοπάτημα που ακολούθησε την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα.

Ενοπλοι αστυνομικοί βρίσκονται στον τόπο του συμβάντος.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι θα προχωρήσει σε ανακοίνωση όταν θα έχει ακριβείς πληροφορίες για το συμβάν.

Η κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί ανάμεσα στους σταθμούς Earls Court και Wimbledon.

Oι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από χρήστες του twitter