Συναγερμός σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, εκκενώνονται δημόσια κτίρια

Συναγερμός σε μεγάλες ρωσικές πόλεις, εκκενώνονται δημόσια κτίρια

Μαζικά τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών σε Τσελιάμπινσκ, Ουφά,΄Ομσκ, Βαλντιβοστόκ, Μαγκαντάν και Κρανσογιάρσκ.

Σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας εκκενώνονται σχολεία και δημόσια κτίρια έπειτα από τηλεφωνήματα για τοποθετήσεις εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι πληροφορίες, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταξύ των οποίων τα πρακτορεία Ria Novosti, TASS, Interfax, η εφημερίδα Vedomosti και ο ιστότοπος The Moscow Times, αναφέρουν ότι τα απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν στις πόλεις Τσελιάμπινσκ, Ουφά,΄Ομσκ, Βαλντιβοστόκ, Μαγκαντάν και Κρανσογιάρσκ.

Ο αρχές άρχισαν εδώ και δύο εικοσιτετράωρα να εκκενώνουν σχολεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κινηματογραφικές αίθουσες και άλλα κτίρια.

Στην πόλη Περμ όλα τα σχολεία έκλεισαν, το Πανεπιστήμιο, μερικά εμπορικά κέντρα, το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, ο σταθμός των υπεραστικών αυτοκινήτων τα γραφεία του σιδηροδρομικού σταθμού «Περμ-2» και ένα σπίτι..

Συνολικά απομακρύνθηκαν 5.700 άτομα, ενώ άνδρες της Εθνικής Φρουράς και των σωμάτων ασφαλείας ερευνούν με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών τους χώρους των κτιρίων.

Παρόμοιες εκκενώσεις κτιρίων έχουν γίνει σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Φρουράς στην πόλη Μαγκαντάν, όπου απειλητικά τηλεφωνήματα έγιναν σε σχολεία, σ' ένα κέντρο διασκέδασης και σε μια τοπική αγορά της πόλης. Όπως μετέδωσε το Ria Novosti, στην πόλη έχουν εκκενωθεί κινηματογράφοι, δύο νυχτερινά σχολεία, ένα γυμνάσιο, το πανεπιστήμιο και μια σειρά άλλα κτίρια.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Βλαδιβοστόκ, όπου εκκενώθηκαν δύο εμπορικά κέντρα και το Ινστιτούτο Καλών τεχνών της Ρωσικής Άπω Ανατολής.

Στο Κρασνογιάρσκ εκκενώθηκαν μερικά εμπορικά κέντρα, ο σιδηροδρομικός σταθμός και το αεροδρόμιο της πόλης. Αλλά και στη νήσο Σαχαλίνη και στην περιοχή Πριμόριε όπως μεταδίδει το TASS, εμπορικά κέντρα δέχθηκαν παρόμοια απειλητικά τηλεφωνήματα.

Πηγή της αστυνομίας, όπως γράφει η ιστοσελίδα της εφημερίδας Vedomosti, ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση των τηλεφωνημάτων αυτών που έγιναν σε μαζική κλίμακα.