Γιατί οι επιζήσαντες από τον «πύργο της κολάσεως» θέλουν να αυτοκτονήσουν

Γιατί οι επιζήσαντες από τον «πύργο της κολάσεως» θέλουν να αυτοκτονήσουν

«Είδαν τους γείτονές τους να πέφτουν από τον φλεγόμενο πύργο, τα παιδιά τους να πεθαίνουν...»

Τουλάχιστον 20 επιζήσαντες από τον «πύργο της κολάσεως» Grenfell Tower στο Λονδίνο, επιχείρησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, οι αριθμοί προκύπτουν από την ομάδα υποστήριξης Justice4Grenfell μέλη της οποίας βρίσκονται σε επαφή με τους ενοίκους του καταραμένου κτίσματος το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες στα τέλη Ιούνη, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπους.

Τρεις μήνες περίπου μετά την τραγωδία, οι εφιάλτες για όσους επέζησαν δεν έχουν τέλος. Όπως αναφέρουν εθελοντές της ομάδας, υπάρχουν ένοικοι που αδυνατούν να απαλλαγούν από τις εικόνες της καταστροφής που μοιάζουν να έχουν στοιχειώσει τη ύπαρξή τους. Αρκετοί μάλιστα, προκειμένου να απαλλαγούν από τέτοιες εικόνες, έχουν καταφύγει στο αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. «Αισθάνονται απομονωμένοι και πάσχουν από μετατραυματικό στρες», σημειώνει η Yvette Greenway, της οργάνωσης Silence of Suicide.

Η Judy Bolton, εργάζεται ως νοσηλεύτρια εδώ και 20 χρόνια και πλέον είναι και εθελόντρια της Justice4Grenfell. Η ίδια εξηγεί πως υπάρχουν μια σειρά από αιτίες που οι επιζήσαντες θέλουν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους, όπως η κατάθλιψη, οι ενοχές και το αίσθημα της ανημποριάς στη διαχείριση της απώλειας των αγαπημένων τους ανθρώπων. Καταγγέλλει πάντως, πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους με ναρκωτικά. «Είδαν τους γείτονές τους να πέφτουν από τον φλεγόμενο πύργο, είδαν τα παιδιά τους να πεθαίνουν...».