Ο αέρας πήρε αγρότη που μάζευε κουκουνάρια και τον ανέβασε στα σύννεφα

Ο αέρας πήρε αγρότη που μάζευε κουκουνάρια και τον ανέβασε στα σύννεφα

Δυο τρομακτικές ώρες πέρασε ένας νεαρός αγρότης μέσα στο αερόστατό του...

Η περιγραφή ακούγεται ίσως παραμυθένια αλλά ο 29χρονος που έζησε την πραγματικότητα μιλά για μια απολύτως τρομακτική εμπειρία: ένας αγρότης είχε ανέβει στο αερόστατό του και μάζευε κουκουνάρια. Όμως δεν είχε τηρήσει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και όταν φύσηξε δυνατός άνεμος, τον παρέσυρε και τον ανέβασε πάνω από τα σύννεφα!

Το περιστατικό συνέβη στην κομητεία Γουανγκτζίνγκ της Κίνας.

Ο 29χρονος Γιν Γιανλέι μάζευε κουκουνάρια ανεβασμένος μέσα σε ένα αερόστατο που όμως δεν ήταν στερεωμένο σε δένδρο όπως έπρεπε. Γιατί αντί να στερεώσει το αερόστατο σε ένα δέντρο, ζήτησε από τη μητέρα του και έναν φίλο του να κρατήσουν ένα συρματόσχοινο που ήταν συνδεδεμένο με το αερόστατο. Ξαφνικά δυνατός άνεμος παρέσυρε το αερόστατο μακριά... «Έβλεπα γύρω μου μόνο σύννεφα. Δεν μπορούσα να δω τα χωριά και τους δρόμους. Το τηλέφωνό μου δεν είχε σήμα. Ήμουν πολύ φοβισμένος και απελπισμένος», διηγήθηκε αργότερα για τις δυο τρομακτικές ώρες που πέρασε πάνω από τα σύννεφα.

Ο ίδιος εκτιμά ότι έφθασε σε ύψος 500 μέτρων. Νομίζοντας ότι ήρθε το τέλος του ηχογράφησε ένα βίντεο για τη μητέρα του και την έγκυο σύζυγό του.

Ευτυχώς όμως λίγο αργότερα το τηλέφωνο του απέκτησε σήμα και αμέσως του τηλεφώνησε η γυναίκα του.

«Κλαίγαμε και οι δύο γιατί νομίζαμε ότι θα πεθάνω», είπε ο Γιν. Τότε αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά του στη γυναίκα του, ίσως για τελευταία φορά. Η ημέρα εκείνη άλλωστε ήταν η Τσισί, η Κινεζική Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. «Σ' αγαπώ. Εάν ζήσω θα μείνω μαζί σου για πάντα. Εάν όμως μου συμβεί κάτι, εσύ πρέπει να μείνεις γενναία και να συνεχίσεις να ζεις» της είπε.

Μετά από λίγο ο Γιν έλαβε κλήση από την αστυνομία η οποία του είπε να απελευθερώσει το αέριο, ώστε να κατέβει το αερόστατο.

Όταν το αερόστατο πλησίασε σε ένα μεγάλο δέντρο, ο Γιν άρπαξε την ευκαιρία και πήδησε. Προσγειώθηκε στο έδαφος φέροντας μόνο μερικές γρατζουνιές.

Το δραματικό ταξίδι ολοκληρώθηκε 50 χλμ πιο μακριά από εκεί όπου ξεκίνησε. Η αστυνομία που έφθασε στην περιοχή πήγε τον Γιν σπίτι του.

Στην επιχείρηση διάσωσής του πήραν μέρος πάνω από 40 άνθρωποι και τέσσερα περιπολικά, τα οποία διέσχισαν τέσσερις δήμους παρακολουθώντας την πορεία του ανεπίδεκτου «πιλότου».
Τα αερόστατα είναι πολύ δημοφιλή στους αγρότες της βόρειας Κίνας για τη συλλογή κουκουναριών. Κατά παράδοση οι άνθρωποι ανέβαιναν στα δέντρα για να τα συλλέξουν. Αυτό όμως ήταν επικίνδυνο και αναποτελεσματικό, ενώ τα παπούτσια τους μπορούσαν να καταστρέψουν τα δέντρα.
Φέτος ο Γιν αγόρασε ένα αερόστατο στην τιμή των 18.600 γιουάν (περίπου 2.800 δολάρια) ενώ ξόδεψε άλλα 4.600 γιουάν για να το γεμίσει με υδρογόνο. «Αυτή τη φορά δεν κατάφερα να μαζέψω κουκουνάρια, έκανα όμως μία πολυτελή εναέρια ξενάγηση με το αερόστατο», είπε αστειευόμενος. Παρά την τρομάρα που πήρε, ο 29χρονος σχεδιάζει να αγοράσει άλλο ένα αερόστατο. Διαβεβαιώνει όμως ότι αυτή τη φορά όμως θα είναι πολύ προσεκτικός.