Η χρυσή τουαλέτα πάνω στην οποία έχουν καθίσει 100.000 άνθρωποι

Η χρυσή τουαλέτα πάνω στην οποία έχουν καθίσει 100.000 άνθρωποι

Το έργο τιτλοφορείται «Αμερική»

Οι εραστές της τέχνης έχουν στη διάθεσή τους τουλάχιστον άλλες δέκα και πλέον ημέρες προκειμένου να καθίσουν και να ψυχανεμιστούν το νόημα της «Αμερικής», όπως τιτλοφορείται η ολόχρυση 18 καρατίων τουαλέτα που βρίσκεται ως έκθεμα στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη.

Η ιδιαίτερη αυτή λεκάνη, αποτελεί το δημιούργημα του ιταλού τολμηρού και αιρετικού καλλιτέχνη, Μαουρίτσιο Κατελάν- διάσημος για τα φυσικών διαστάσεων και αληθοφανή γλυπτά του. Το πολύτιμο έκθεμα είναι μια άκρως λειτουργική τουαλέτα την οποία απόλαυσαν και χρησιμοποίησαν (όχι με τη γνωστή της χρήση) πάνω από 100.000 επισκέπτες οι οποίοι ανέμεναν υπομονετικά στην ουρά για ένα τετ α τετ μαζί της στον πέμπτο όροφο του μουσείου όπου την έχουν τοποθετήσει.

«Οι περισσότεροι επισκέπτες, είναι χαρούμενοι που βρίσκονται εδώ και έχουν μερικά λεπτά στη διάθεσή τους για μια σέλφι ή ότι άλλο επιλέξουν να κάνουν», δήλωσε το στέλεχος του μουσείου, Michael Zall. Το ολόχρυσο αξεσουάρ αποτελεί ένα είδος ειρωνικής δήλωσης για τον πλούτο και την ανοησία στην τέχνη. Το έκθεμα θα απομακρυνθεί στις 15 Σεπτέμβρη, οπότε και ολοκληρώνεται η έκθεση.

Ο Μαουρίτσιο Κατελάν