Ρώσος κροίσος, πρώην βουλευτής, συνελήθφη για χουλιγκανισμό

Ρώσος κροίσος, πρώην βουλευτής, συνελήθφη για χουλιγκανισμό

Την είδηση της σύλληψης του Ουμάρ Τζαμπραϊλοφ μετέδωσαν όλα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ιδιαίτερη έκταση έχουν δώσει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο περιστατικό με τη σύλληψη του 59χρονου δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και πρώην βουλευτή της Τσετσενίας, επειδή πυροβολούσε στο κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας στο οποίο διέμενε, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με την συμπεριφορά του.

Την είδηση της σύλληψης του Ουμάρ Τζαμπραϊλοφ μετέδωσαν όλα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Τζαμπραίλοφ συνελήφθη τις πρωινές ώρες επειδή πυροβολούσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Μόσχας με το όπλο του. Οι αστυνομικές αρχές ειδοποιήθηκαν στις 4 το πρωί και όταν έφθασαν στο ξενοδοχείο, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τον Ουμάρ Τζαμπραίλοφ τον οποίο και συνέλαβαν χωρίς ο ίδιος και οι σωματοφύλακες του να προβάλουν καμία αντίσταση.

Σύμφωνα με το Ria Novosti, εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για χουλιγκανισμό και σύμφωνα με το ποινικό κώδικα, μια παρόμοια κατηγορία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών όπως και άλλου είδους ποινές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ουμάρ Τζαμπραίλοφ, δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Μόσχα χωρίς να υπεισέλθει σε άλλες λεπτομέρειες, προσθέτοντας απλά ότι «ακόμη δεν έχει πάει στο γραφείο του».

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο, όπως μετέδωσε το Ria Novosti, ο Τζαμπραίλοφ να ήταν σε κατάσταση μέθης.

Ο Ουμάρ Τζαμπραίλοφ στο διάστημα 2004-2009 υπήρξε βουλευτής της Τσετσενίας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συμμετέχοντας σε οικονομικές επιτροπές και επιτροπές εξωτερικής πολιτικής. Στο διάστημα 2009-2013 είχε διατελέσει βοηθός του συμβούλου του Ρώσου προέδρου Σεργκέι Πριχότκο.

Πριν γίνει βουλευτής, ο Τζαμπραίλοφ ήταν διευθύνων σύμβουλος σειράς εταιρειών, εμπορικών κέντρων ενώ υπήρξε ιδρυτής της ένωσης επιχειρηματιών Avanti.

Αυτή τη στιγμή ο Τζαμπραίλοφ ασχολείται με τη τέχνη, ως πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας, έχει τον τίτλο του επίτιμου ακαδημαϊκού της Ρωσικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών, είναι αντιπρόεδρος της «Ένωσης καλλιτεχνών της Ρωσίας» αρμόδιος για προγράμματα στρατηγικής και ειδικής κατεύθυνσης.

Εκτός των άλλων ο Τζαμπραίλοφ δραστηριοπιείται στον κατασκευαστικό τομέα και είναι πρόεδρος του επιχειρηματικού συνδέσμου Ρωσίας- Κατάρ.