Νέα κατάρρευση στη δημοτικότητα του Μακρόν

Νέα κατάρρευση στη δημοτικότητα του Μακρόν

Ειδικά οι πρωτοβουλίες του για τις εργασιακές σχέσεις φαίνεται ότι του κόστισαν ακριβά

Νέα μεγάλη πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν, λίγους μόλις μήνες από την εκλογή του, αφού οι πλειοψηφία των Γάλλων δε φαίνεται να συμφωνεί με τις κινήσεις του.

Η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν υπέστη νέα μεγάλη πτώση τον Αύγουστο, με μόλις 40% των πολιτών να δηλώνουν ικανοποιημένοι για τα πεπραγμένα του, δηλαδή ποσοστό μειωμένο κατά 14 μονάδες, έναν μήνα μετά την πτώση 10 μονάδων που καταγράφηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με μια αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση του IFOP που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας le Journal du Dimanche (JDD).

Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού του, του Εντουάρ Φιλίπ, επίσης κατέγραψε πτώση εννέα μονάδων την ίδια περίοδο, από το 56% στο 47%.

Η δημοτικότητα του αρχηγού του γαλλικού Κράτους έχει μειωθεί κατά 22 εκατοστιαίες μονάδες μετά το πρώτο βαρόμετρο των IFOP-JDD που είχε δημοσιευθεί πριν από τρεις μήνες, αμέσως μετά την εκλογή του. Ειδικά οι πρωτοβουλίες του για τις εργασιακές σχέσεις φαίνεται ότι του κόστισαν ακριβά.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2012, ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ απόλαυε ακόμα ύψηλή δημοτικότητα (54%), ενώ εκείνη του Νικολά Σαρκοζί ήταν επίσης υψηλή το 2007 (67%).