Νεκροί οι αγνοούμενοι ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού

Νεκροί οι αγνοούμενοι ναύτες του αμερικανικού αντιτορπιλικού

Δύτες βρήκαν σορούς στα πλημμυρισμένα τμήματα του αντιτορπιλικού που συγκρούστηκε με δεξαμενόπλοιο στη Σιγκαπούρη

Ανθρώπινες σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του USS John S. McCain βρήκαν σήμερα δύτες που αναζητούν από χθες 10 αμερικανούς ναύτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη σύγκρουση του αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ με ένα δεξαμενόπλοιο ανοικτά της Σιγκαπούρης, κοντά στα στενά της Μάλακα. Το αντιτορπιλικό κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη για μια στάση ρουτίνας.

Μετά τη σύγκρουση, στο κύτος του αντιτορπιλικού προκλήθηκε ένα μεγάλο ρήγμα από το οποίο εισέδυσε το νερό, πλημμυρίζοντας καμπίνες, το μηχανοστάσιο και την αίθουσα επικοινωνιών.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, με πλοία και αεροπλάνα της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σήμερα ο ναύαρχος Σκοτ Σουίφτ, διοικητής του αμερικανικού Στόλου του Ειρηνικού, δήλωσε πως οι δύτες «εντόπισαν σορούς στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα».

Οι αρχές στη Μαλαισία βρήκαν επίσης ένα πτώμα, το οποίο μεταφέρθηκε στο αμερικανικό ΠΝ προκειμένου να ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε. Το μαλαισιανό ΠΝ διευκρίνισε πως η σορός εντοπίστηκε οκτώ ναυτικά μίλια (περίπου 15 χλμ) βορειοδυτικά από το σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Σουίφτ, οι έρευνες θα συνεχιστούν. «Έχουμε πάντα την ελπίδα ότι θα βρούμε επιζώντες», δήλωσε.