Με «ψυχιατρικά» προβλήματα ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Με «ψυχιατρικά» προβλήματα ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία

Ο 30χρονος άνδρας ήταν «γνωστός στην αστυνομία», ιδίως για κλοπές αυτοκινήτων ενώ νοσηλεύτηκε πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική

Ένα φορτηγάκι έπεσε σήμερα πάνω σε δύο στάσεις λεωφορείων στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό μιας άλλης, προτού ο οδηγός του συλληφθεί από τις αρχές.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και οι έρευνες προσανατολίζονται προς το σενάριο ο 30χρονος οδηγός να αντιμετώπιζε «ψυχιατρικά» προβλήματα.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει τη δεδομένη στιγμή να χαρακτηρίζουμε αυτό το περιστατικό τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπό, σύμφωνα με τον οποίο η έρευνα «προσανατολίζεται κυρίως στο σενάριο ψυχιατρικών» προβλημάτων, διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο άνδρας που συνελήφθη, γεννήθηκε στην κεντροανατολική Γαλλία το 1982, ήταν «γνωστός στην αστυνομία» ιδίως για κλοπές αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Ξαβιέ Ταραμπέ έδωσε εντολή να υποβληθεί σε «ψυχιατρικές εξετάσεις» ο ύποπτος που παραμένει υπό κράτηση. Κάτοπιν, οι αρχές θέλουν να τον ανακρίνουν.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας Ζαν Κλοντ Γκοντέν καταδίκασε από την πλευρά του «την φονική τρέλα ενός ανθρώπου που νοσηλεύτηκε πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική».