Στους 15 οι νεκροί από τις επιθέσεις στην Ισπανία

Στους 15 οι νεκροί από τις επιθέσεις στην Ισπανία

Ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα είναι ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ

Ο αριθμός των νεκρών από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελόνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Χοάκιμ Φομ, σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόκειται για έναν άνδρα 34 ετών από τη Βιλαφράνκα ντε Πενέδες, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο που είχε διαφύγει από έλεγχο της αστυνομίας μερικές ώρες μετά το μακελειό στη Βαρκελώνη και το οποίο επανεμφανίστηκε στη συνέχεια κοντά στην πόλη, στο Σαντ Ζουστ Ντεσβέμ.

Πιθανότατα, ο άνδρας μαχαιρώθηκε στο αυτοκίνητό του ενώ προσπαθούσε να σταθμεύσει. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Αμπουγιακούμπ πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης της Καταλονίας, Κάρλες Μουντό, ανακοίνωσε πως όλα τα θύματα των επιθέσεων έχουν ταυτοποιηθεί.

Πρόκειται για έξι Ισπανούς, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που είχε και αργεντινή υπηκοότητα καθώς και ένα παιδί, τρεις Ιταλούς, έναν Καναδό, μία Βελγίδα, δύο Πορτογαλίδες, μια Αμερικανίδα και ένα παιδί με διπλή υπηκοότητα, αυστραλιανή και βρετανική.

Εν τω μεταξύ, ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον θάνατο στην Λα Ράμπλα είναι ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.