Άνδρας μαχαίρωνε περαστικούς στην πόλη Σουργκούτ της Ρωσίας

Άνδρας μαχαίρωνε περαστικούς στην πόλη Σουργκούτ της Ρωσίας

Βγήκε στους δρόμους της πόλης και έκανε τυφλή επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι στους δρόμους της πόλης Σουργκούτ της Ρωσίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας βγήκε στους δρόμους της πόλης Σουργκούτ, που βρίσκεται στην περιοχή της Σιβηρίας και άρχισε τυφλά να μαχαιρώνει περαστικούς.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ένοπλο.«Ο άνδρας έτρεχε σε κεντρικούς δρόμους και μαχαίρωνε ανθρώπους» αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, που όπως αποδείχτηκε όταν έπεσε νεκρός, ήταν ψεύτικη. Ωστόσο, η ρωσική αστυνομία ανακοίνωσε πως αποκλείει το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας. «Η εκδοχή σύμφωνα με την οποία η επίθεση ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια δεν είναι η βασική υπόθεση» που ερευνούν οι αρχές, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την αστυνομία. Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ο άνδρας που τραυμάτισε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών, ήταν ένας 23χρονος κάτοικος της περιοχής. Οι αρχές εξετάζουν την πιθανότητα να αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, εξήγησε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών Σβετλάνα Πετρένκο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν 8 άνθρωποι. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η πόλη Σουργκούτ είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Χαντί-Μάνσι, μιας αυτόνομης περιοχής της ρωσικής επικράτειας, ανατολικά των Ουράλιων Ορέων. Έχει πληθυσμό 360.000 κατοίκων και είναι κέντρο παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία.