Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία

Έξι τραυματίες από το περιστατικό που συνέβη στο κέντρο της πόλης Τούρκου - Συνελήφθη ένας ύποπτος, δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Πανικός επικράτησε το απόγευμα στο κέντρο της πόλης Τούρκου της Φινλανδίας, όπου πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στη διάρκεια επίθεσης.

Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter πως ένα άτομο έχει συλληφθεί αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και αναζητά και άλλα πρόσωπα που ενδεχομένως να εμπλέκονται στην επίθεση, ενώ κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικές αρχές διευκρίνισαν ότι ακόμη δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του συλληφθέντα, ο οποίος φαίνεται πως είναι αλλοδαπός. Άγνωστα παραμένουν και τα κίνητρά του.

«Σε αυτή τη φάση, έχουμε μόνο έναν ύποπτο και ερευνούμε αν εμπλέκονται και άλλοι (...) όμως φαίνεται ότι έδρασε μόνος», είπε ο Μάρκους Λάινε, της Εθνικής Υπηρεσίας Ερευνών. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, όμως δεν έχει αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα να ήταν τρομοκρατικά τα κίνητρα του δράστη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη έξι, που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετά το συμβάν ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.