Βαρκελώνη: Κολωνάκια και ζαρντινιέρες ενάντια σε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Βαρκελώνη: Κολωνάκια και ζαρντινιέρες ενάντια σε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα

Συνελήφθη τέταρτος ύποπτος για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βαρκελώνη και Καταλονία

Ανθρωποκυνηγητό σε όλη την Ευρώπη, οδήγησε στη σύλληψη ενός τέταρτου ατόμου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς της Καταλονίας. «Σύλληψη ενός τέταρτου προσώπου που συνδέεται με τα γεγονότα των τελευταίων ωρών στο Καμπρίλς και τη Βαρκελώνη», όπως ενημέρωσε μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter η καταλονική αστυνομία.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η σύλληψη έγινε στο Ριπόλ, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. βόρεια της Βαρκελώνης, όπου άλλα δύο πρόσωπα είχαν τεθεί νωρίτερα υπό κράτηση σε σχέση με τις επιθέσεις.

Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την ταυτότητα του συλληφθέντος ούτε έκανε γνωστό αν πρόκειται για τον Μούσα Ουκαμπίρ, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές και ο αδελφός του, ο Ντρις, ένας Μαροκινός, είναι μεταξύ των προσώπων που έχουν ήδη συλληφθεί στο Ριπόλ.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας Γιόσεπ Γουίς Ταπέρο επιβεβαίωσε πως η διπλή επίθεση στη Βαρκελόνη και το Καμπρίλς ήταν το έργο ενός πυρήνα.

Βάζουν κολωνάκια και ζαρντινιέρες ως ασπίδα σε νέα χτυπήματα

Το Παρίσι έχει εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα Γαλλίας-Ισπανίας στην προσπάθεια να συλλάβει τον δράστη της φονικής επίθεσης με βαν στη Βαρκελώνη, ανέφερε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ.

«#Βαρκελώνη: ένα άτομο διαφεύγει. Ενισχύουμε τους ελέγχους στα σύνορα με την @policia& @guardiacivil [την ισπανική αστυνομία και την ισπανική πολιτοφυλακή]», γράφει ο Κολόμπ στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Οι έλεγχοι διατηρούνται ακόμη και μετά τη σύλληψη του τέταρτου υπόπτου.

Στο μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας στις πεζοδρομημένες περιοχές της ισπανικής πρωτεύουσας, της Μαδρίτης, έχουν αυξηθεί μετά τις φονικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, αναφέρουν σήμερα τοπικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα αξιωματούχοι εγκατέστησαν ζαρντινιέρες και κολώνες για να εμποδίσουν την πρόσβαση στους πεζοδρόμους και έτσι να αποτρέψουν μια επίθεση με αυτοκίνητο, ανέφερε η εφημερίδα El Periodico.