Στο έλεος των πυρκαγιών η Πορτογαλία

Στο έλεος των πυρκαγιών η Πορτογαλία

Οι δασικές πυρκαγιές στο κέντρο τις χώρας καίνε ανεξέλεγκτες εδώ και μέρες - Βοήθεια από την Ισπανία

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται εδώ και μέρες η Πορτογαλία, καθώς οι δασικές πυρκαγιές στο κέντρο τις χώρας καίνε ανεξέλεγκτες, κυρίως λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων αλλά και των νέων εστιών που ξεπηδούν συνεχώς.

Στο σύνολο της επικράτειας εξακολουθούν να υπάρχουν έξι ενεργές πυρκαγιές που θεωρούνται «σημαντικές» και αντιμετωπίζονται από σχεδόν 1.300 πυροσβέστες, 400 οχήματα και μια τριανταριά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Οι σημαντικότερες εστίες, οι οποίες ενισχύονται από την ξηρασία και τον καύσωνα, μαίνονται στο κέντρο της χώρας, στις περιφέρειες Σανταρέμ, Κοΐμπρα και Καστέλο Μπράνκο.

Η Πορτογαλία ενεργοποιεί για δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι τον ευρωπαϊκό μηχανισμό αλληλοβοήθειας και σήμερα δέχθηκε ενισχύσεις από τη γειτονική Ισπανία.

Η χώρα είχε προσφύγει σ' αυτόν στα μέσα Ιουνίου, όταν μια γιγάντια δασική πυρκαγιά είχε στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους ενώ περισσότεροι από 200 είχαν τραυματισθεί κοντά στο Πεντρογκάο Γκράντε. Η πυρκαγιά έκαιγε επί πέντε ημέρες σ' αυτή την περιοχή στο κέντρο της χώρας.