Βενεζουέλα: Απορρίπτει τις απειλές Τραμπ και η αντιπολίτευση

Βενεζουέλα: Απορρίπτει τις απειλές Τραμπ και η αντιπολίτευση

«Ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας», υπογραμμίζει ο συνασπισμός MUD

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας απέρριψε σήμερα «την απειλή της στρατιωτικής δράσης εκ μέρους κάθε ξένης δύναμης», δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μίλησε για το ενδεχόμενο μιας «στρατιωτικής επιλογής» με στόχο την επίλυση της κρίσης που μαστίζει την χώρα.

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε, το όνομα του Τραμπ δεν αναφέρεται συγκεκριμένα, αλλά η αποδοκιμασία για την παρέμβαση είναι σαφής. Σε αυτήν την ανακοίνωση ο αντιπολιτευόμενος συνασπισμός «Τραπέζι της Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), όπου συμμετέχουν περίπου τριάντα κόμματα, απορρίπτει «τη χρήση βίας ή την απειλή άσκησης (βίας) από οποιοδήποτε κράτος, εναντίον της Βενεζουέλας».

«Έχουμε πολλές επιλογές για τη Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανής στρατιωτικής επιλογής εφόσον κριθεί αναγκαίο» είχε δηλώσει την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας την οργή όχι μόνο της κυβέρνησης της χώρας αλλά και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπως της Βραζιλίας, του Μεξικού ή της Κολομβίας.

Ο συνασπισμός MUD, από την πλευρά του, διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προσπαθεί «να μετατρέψει την χώρα σε μια περιφερειακή απειλή».

Κατηγόρησε επιπλέον τον Σοσιαλιστή πρόεδρο ότι «απομονώνει» τη Βενεζουέλα «από τον υπόλοιπο κόσμο, ιδίως τις αδελφές χώρες και γείτονές της που υπήρξαν ιστορικοί μας σύμμαχοι».

«Ο μοναδικός δρόμος για την ειρήνη είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Εμείς, οι Βενεζουελάνοι, αξιώνουμε την οργάνωση ελεύθερων εκλογών σε κάθε επίπεδο» τονίζεται.