«Διορθώνει» τις δηλώσεις του Τραμπ για το Σάρλοτσβιλ ο Λευκός Οίκος

«Διορθώνει» τις δηλώσεις του Τραμπ για το Σάρλοτσβιλ ο Λευκός Οίκος

Ο Αμερικανός πρόεδρος καταδικάζει «τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, την KKK, τους νεοναζί και όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες»

Ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδίκαζε όλες τις μορφές «βίας, μισαλλοδοξίας και μίσους» όταν μίλησε για τη βία στο Σάρλοτσβιλ, περιλαμβανομένων των «υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής, της Κου Κλουξ Κλαν, των νεοναζί και όλων των εξτρεμιστικών ομάδων», αφού δέχθηκε επικρίσεις γιατί δεν κατονόμασε ειδικά αυτές τις ομάδες.

«Ο πρόεδρος είπε πολύ σθεναρά στη δήλωσή του χθες πως καταδικάζει όλες τις μορφές βίας, μισαλλοδοξίας, και μίσους, και φυσικά αυτό περιλαμβάνει τους υποστηρικτές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, την KKK, τους νεοναζί και όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και συσπείρωση όλων των Αμερικανών», είπε.

Ο Τραμπ στις χθεσινές δηλώσεις του είχε αναφέρει πως «πολλές πλευρές» ενεπλάκησαν στα περιστατικά του Σάρλοτσβιλ, σχόλια που προκάλεσαν επικρίσεις σε όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος επειδή δεν περιελάμβαναν μια ρητή καταδίκη των λευκών εθνικιστών.

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, αυτή την τεράστια επίδειξη μίσους, δογματισμού και βίας που προήλθε από διάφορες πλευρές», δήλωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους ο Τραμπ από το γήπεδο γκολφ που διαθέτει στο Νιου Τζέρσεϊ.