Σε 14 λεπτά οι πύραυλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Γκουάμ

Σε 14 λεπτά οι πύραυλοι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Γκουάμ

Οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες

Στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει πυραυλική επίθεση κατά του Γκουάμ, θα απαιτηθεί χρόνος 14 λεπτών μέχρι οι πύραυλοι να πλήξουν τον στόχο τους, ενώ το σύστημα συναγερμού θα έχει προειδοποιήσει τους κατοίκους, σύμφωνα με το Γραφείο Εσωτερικής Ασφάλειας του Γκουάμ.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του αναφερόμενου γραφείου, οι κάτοικοι θα ειδοποιηθούν άμεσα από σειρήνες που υπάρχουν σε όλα τα σημεία του νησιού.

Τραμπ: Ίσως δεν ήμουν αρκετά σκληρός με τη Βόρεια Κορέα

Ακόμα περισσότερο ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη Βόρεια Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας ότι η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να είναι «πολύ, πολύ αγχωμένη» αν σκεφτεί έστω να επιτεθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους συμμάχους της, μετά τις «προειδοποιήσεις» της Βόρειας Κορέας για χτύπημα με πυραύλους στη νήσο Γκουάμ.

«Οι άνθρωποι στη χώρα μας είναι ασφαλείς. Οι σύμμαχοί μας είναι ασφαλείς. Και θα σας πω αυτό: Η Βόρεια Κορέα καλά θα κάνει να έρθει στα συγκαλά της, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν μπελάδες που όμοιούς τους λίγες χώρες έχουν περάσει σε αυτόν τον κόσμο», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Νιου Τζέρσεϊ.

Μάλιστα, αναφορικά με τις δηλώσεις του περί «φωτιάς και οργής» κατά της Βόρειας Κορέας, που προκάλεσαν αίσθηση, σχολίασε: «Ίσως δεν ήμουν αρκετά σκληρός. Το κάνουν αυτό στη χώρα μας εδώ και πολύ καιρό, πολλά χρόνια. Και είναι καιρός κάποιος να υπερασπιστεί τους πολίτες αυτής της χώρας και τους πολίτες των άλλων χωρών».

Ερωτηθείς αν θα εξέταζε ένα προληπτικό χτύπημα κατά της Βόρειας Κορέας, ώστε να την αποτρέψει από μία πυρηνική επίθεση κατά των ΗΠΑ, απάντησε: «Θα δούμε τι θα γίνει».

«Αν η Βόρεια Κορέα κάνει οτιδήποτε ή ακόμα και σκεφτεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε αγαπάμε ή εκπροσωπούμε ή στους συμμάχους μας ή σε εμάς, θα πρέπει να είναι πολύ, πολύ αγχωμένοι. Θα σας πω αυτό. Και θα πρέπει να είναι πολύ αγχωμένοι. Γιατί θα τους συμβούν πράγματα σε αυτούς που δεν πίστευαν ποτέ ότι είναι δυνατά», διεμήνυσε.