Νέες κυρώσεις σε συνεργάτες του Μαδούρο ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις σε συνεργάτες του Μαδούρο ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Ο επόμενος κύκλος αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κυρώσεις για τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας

Η κυβέρνηση Τραμπ προετοιμάζει νέες κυρώσεις που θα εφαρμοστούν στο περιβάλλον του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, μετά την εφαρμογή κυρώσεων κατά του Μαδούρο προσωπικά την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 26 Ιουλίου είχαν εξαγγελθεί κυρώσεις κατά 13 πολιτών της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν το «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων ομάδας αξιωματούχων από την Βενεζουέλα που διασυνδέονται με τον Μαδούρο σε αμερικανικό έδαφος, την απαγόρευση να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, αλλά και την απαγόρευση συνεργασίας τους με αμερικανικές εταιρίες.

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη οι τελικές αποφάσεις για την κατάρτιση της λίστας με τα νέα πρόσωπα, ενώ θεωρείται πιθανό ότι θα συμπεριλάβει μεγάλο αριθμό ονομάτων.

Οι κυρώσεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε ισχύ ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου στο Reuters.

Ο επόμενος κύκλος των κυρώσεων αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει κυρώσεις για τον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδια περιορισμών, ενώ δεν θέλει να κλιμακώσει κατά την παρούσα περίοδο, αξιοποιώντας όλο το πλαίσιο μέτρων που διαθέτει.