Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του Τραμπ

Tα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν

Έξι μήνες μετά την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN. Παράλληλα, τα 3/4 των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα περισσότερα από αυτά που ακούνε από τον Λευκό Οίκο.

Το μικρό ποσοστό 38% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι εγκρίνουν τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, σε αντίθεση με το 56% που δεν εγκρίνουν τους χειρισμούς του Αμερικανού προέδρου.

Περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν στη νέα δημοσκόπηση (47%) εκφράζουν την σοβαρή αντίθεσή τους με τους χειρισμούς του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ενώ το 24% δηλώνει ότι σχολιάζει θετικά τον τρόπο δράσης του Αμερικανού Προέδρου.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αποδοχής του Τραμπ μειώθηκε από το 73% τον Φεβρουάριο, στο 59% σήμερα.  Σε υψηλά ποσοστά παραμένει και η μη αποδοχή του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς που καταγράφεται στο 80%.

Μόλις ένας Αμερικανός πρόεδρος είχε ποσοστό αποδοχής κάτω του 50% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων του - Ήταν ο Μπιλ Κλίντον με ποσοστό αποδοχής 44%, την ίδια χρονική περίοδο του 1993.

Η δημοσκόπηση εντοπίζει επίσης, μεγάλο ποσοστό αμφιβολίας για τις πληροφορίες που δίνει στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. Μόλις το 1/4 των Αμερικανών, ποσοστό 24% δηλώνουν ότι εμπιστεύονται όλες τις πληροφορίες ή τις περισσότερες από αυτές που δημοσιοποιούνται επίσημα από τον Λευκό Οίκο. Από την άλλη μεριά, ποσοστό 30% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται «απολύτως τίποτα» από όσα ακούει και προέρχονται από το προεδρικό γραφείο.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, ποσοστό 50% δηλώνει ότι μπορεί να εμπιστευτεί τις περισσότερες από τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί ο Λευκός Οίκος.