Aπόλυση στη Google με επίκεντρο την «ανισότητα των φύλων»

Aπόλυση στη Google με επίκεντρο την «ανισότητα των φύλων»

Ο James Damore, ο μηχανικός που έγραψε το σημείωμα, επιβεβαίωσε την απόλυση του

Ο γίγαντας του διαδικτύου, Google, απέλυσε έναν ανδρα μηχανικό στη Silicon Valley, καθώς ο ίδιος συνέταξε εσωτερικό σημείωμα, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν βιολογικοί λόγοι πίσω από την ανισότητα των φύλων στον τομέα της τεχνολογίας.

Ο James Damore, ο μηχανικός που έγραψε το σημείωμα, επιβεβαίωσε την απόλυση του, λέγοντας σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη Δευτέρα προς το Reuters, ότι απολύθηκε για «διαιώνιση στερεοτύπων των φύλων».

Ο Damore πρόσθεσε ότι διερευνά όλα τα ένδικα μέσα και ότι πριν απολυθέι, είχε υποβάλει υπόμνημα στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ (NLRB) κατηγορώντας τη Google και την ανώτερη διοίκηση της εταιρείας ότι προσπαθούν να τον εξαναγκάσουν σε σιωπή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ότι πρακτικές όπως αυτές του Damore «παραβιάζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και διαπερνούν τη γραμμή, προωθώντας επιβλαβή στερότυπα μεταξύ των φύλων στο χώρο εργασίας μας».

Δεν είναι ακόμα γνωστό ποια νομική αρχή θα επιχειρήσει να επικαλεστεί ο Damore. Ωστόσο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη όπως ανέφερε η Alison Morantz, καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ με εξειδίκευση στο εργατικό δίκαιο.