Pop με λίγο… Despacito ο ύμνος υποδοχής του Πάπα στην Κολομβία

Pop με λίγο… Despacito ο ύμνος υποδοχής του Πάπα στην Κολομβία

To Demos el primer paso περιλαμβάνει μια στροφή σε ραπ και στίχους- τέμπο από το ... Despacito!

Σε ρυθμούς ραπ, ποπ και παραδοσιακής μουσικής πάνω σε στίχους που υμνούν την ειρήνη, το τραγούδι «Κάνουμε το πρώτο βήμα» θα είναι αυτό με το οποίο θα υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο στην πρώτη του επίσκεψη η Κολομβία, η οποία βγαίνει από 50 και πλέον χρόνια ένοπλης σύγκρουσης.

Το τραγούδι επιλέχθηκε για να συνοδεύσει τον Σεπτέμβριο τη διαμονή του Ποντίφικα, ενός από τους βασικούς συντελεστές της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ της κυβέρνησης και των μαρξιστών ανταρτών FARC.

«Η επίσκεψη του Πάπα έχει ήδη τον ύμνο της. Οι Musicos Catolicos Unidos (Ενωμένοι Καθολικοί Μουσικοί- μια θρησκευτική αδελφότητα που δημιουργήθηκε το 2016 στη Μπογκοτά) και η μελωδία τους 'Demos el primer paso' είναι οι νικητές του #CantaleAlPapa (Tραγούδα για τον Πάπα)», έγραψε στο Twitter η οργανωτική επιτροπή.

«Μας φέρνεις το φως, μας φέρνεις την ειρήνη, μας φέρνεις λόγια αλήθειας και ο λαός μας θα μπορέσει να βρει την ελευθερία στον Θεό», λέει το ρεφρέν του τραγουδιού.

Η σύνθεση, την οποία ερμηνεύουν περισσότεροι από 20 μουσικοί, ανάμεσά τους ιερείς και μοναχές, εμπνέεται από το βαγιενάτο, τον παραδοσιακό ρυθμό της Κολομβίας, υπό τον ήχο του ακορντεόν, των τυμπάνων και των κιθάρων.

Το καλύτερο; Το Demos el primer paso περιλαμβάνει μια στροφή σε ραπ (στο 2.24) και στίχους - τέμπο από το ... Despacito! ( στο 2.43 του βίντεο).

Ο Πάπας, που θα φθάσει στην Κολομβία στις 6 Σεπτεμβρίου και θα επιστρέψει στη Ρώμη στις 11, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μπογοτά, τη Βιγιαβισένσιο, πόλη που έχει σφραγίσει η σύγκρουση, το Μεντεγίν και την Καρταχένα.

Ο Ποντίφικας αναμένεται να εκφράσει την υποστήριξη του στην ειρηνευτική συμφωνία με τις Ένοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), την παλαιότερη οργάνωση ανταρτών στην αμερικανική ήπειρο που σήμερα είναι σε διαδικασία επανένταξης στη ζωή των πολιτών.