«Λουκέτο» μετά από 140 χρόνια για την ιστορική Buenos Aires Herald

«Λουκέτο» μετά από 140 χρόνια για την ιστορική Buenos Aires Herald

Η αγγλόφωνη εφημερίδα έγινε γνωστή για τη δημοσιογραφική κάλυψη της περιόδου της στρατιωτικής χούντας της Αργεντινής

Τίτλοι τέλους για την ιστορική αγγλόφωνη εφημερίδα της Αργεντινής Buenos Aires Herald, η οποία κλείνει μετά από 140 και πλέον χρόνια λειτουργίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

«Το προσωπικό της Herald ενημερώθηκε ότι η εφημερίδα κλείνει», ανέφερε η Herald σε ανάρτησή της στο Twitter, παραθέτοντας μία φωτογραφία του πρωτοσέλιδού της για τη συμπλήρωση των 140 χρόνων κυκλοφορίας της, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Η απόφαση αυτή ήρθε έναν χρόνο μετά τη μετατροπή της εφημερίδας από ημερήσια σε εβδομαδιαία, λόγω των κακών οικονομικών συνθηκών και της μείωσης του αναγνωστικού της κοινού, εξαιτίας της μετάβασης πολλών αναγνωστών από τις εφημερίδες στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Η Buenos Aires Herald έγινε γνωστή για τη δημοσιογραφική κάλυψη της περιόδου της στρατιωτικής χούντας της Αργεντινής, από το 1976 έως το 1983, και ιδιαίτερα για τα ρεπορτάζ της σχετικά με τους «εξαφανισμένους», τους ανθρώπους που απήχθησαν, βασανίστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις δολοφονήθηκαν από το καθεστώς της χούντας, σε μία περίοδο όπου τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας παρέμεναν αμέτοχα.