Τρεις βασιλικές κόμπρες βρέθηκαν σε κουτάκια από τσιπς

Τρεις βασιλικές κόμπρες βρέθηκαν σε κουτάκια από τσιπς

Πώς εντοπίστηκαν τα επικίνδυνα φίδια

Στην ανακάλυψη τριών θανατηφόρων βασιλικών κόμπρα σε συσκευασίες από πατατάκια προχώρησαν οι αρχές των ΗΠΑ. Η ανακάλυψή τους οδήγησε στη σύλληψη ενός άνδρα στη Νότια Καλιφόρνια με την υποψία της παράνομης εισαγωγής των φιδιών και άλλων ερπετών, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Γραφείου Εισαγγελέα του Λος Άντζελες.

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάζεται σε ένορκη δήλωση που επικαλείται το CNN, είναι ο Rodrigo Franco, και τέθηκε υπό κράτηση μετά την επιθεώρηση από την υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων.

Η υπηρεσία ανακάλυψε ότι σε πακέτο προερχόμενο από το Χονγκ Κονγκ βρίσκονταν τρία ζωντανά φίδια μήκους περίπου 60 εκατοστών μέσα σε κουτάκια από τσιπς.

Οι βασιλικές κόμπρες προστατεύονται από το νόμο ως είδη προς εξαφάνιση και η εισαγωγή ή εξαγωγή τους απαγορεύεται βάσει της σύμβασης για το διεθνές εμπόριο των ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση.

Τα φίδια κατασχέθηκαν από το τελωνείο εξαιτίας της επικινδυνότητας που παρουσιάζουν, καθώς και ορισμένες χελώνες, τις οποίες επίσης προσπάθησε να περάσει λαθραία ο δράστης στην Αμερική.

Ενώ οι αρχές εκτελούσαν ένταλμα έρευνας στο σπίτι του δράστη, οι πράκτορες βρήκαν το πακέτο που προήλθε από το Χονγκ Κονγκ, σε μια κρεβατοκάμαρα, ενώ ανακάλυψαν επίσης μια δεξαμενή που περιείχε ένα μικρό κροκόδειλο ζωντανό.