Διώχνουν κατοίκους και τουρίστες από την Γαλλική Ριβιέρα λόγω των πυρκαγιών

Διώχνουν κατοίκους και τουρίστες από την Γαλλική Ριβιέρα λόγω των πυρκαγιών

Οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι τις παραλίες της Μεσογείου - Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ

Εδώ και τρεις ημέρες, 4.000 πυροσβέστες δίνουν υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες στη νοτιο-ανατολική Γαλλία καθώς παλιά μέτωπα και νέες δασικές πυρκαγιές έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα και απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, ενώ την χθεσινή νύκτα μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά και εξαπλώθηκε αμέσως με την βοήθεια των ανέμων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Ομως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Στις φλόγες έχει τυλιχτεί εδώ και τρεις μέρες και το νησί της Κορσικής.

Στις φλόγες η Κορσική – Κινδυνεύει το Σεν Τροπέ

9 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.  Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.

Συνολικά, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και ένας άλλος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στη Βαρ, ενώ 15 αστυνομικοί, οι 11 των CRS, δηλητηριάστηκαν ελαφρά από τους καπνούς στην Κορσική, δήλωσαν αστυνομικές και νομαρχιακές πηγές.