Πρώτη στις δημοσκοπήσεις, η Μέρκελ φεύγει ξένοιαστη για διακοπές

Πρώτη στις δημοσκοπήσεις, η Μέρκελ φεύγει ξένοιαστη για διακοπές

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, θα περάσει 3 εβδομάδες με τον σύζυγό της στις ιταλικές Άλπεις, χαλαρώνοντας, κάνοντας πεζοπορία και ακούγοντας όπερα

Μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, η Άγγελα Μέρκελ φεύγει για διακοπές 3 εβδομάδων, υπό άκρα μυστικότητα κι αν και απομένουν μόλις δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος θα περάσει τις καλοκαιρινές τις διακοπές με τον σύζυγό της στις ιταλικές Άλπεις, χαλαρώνοντας, κάνοντας πεζοπορία και ακούγοντας όπερα.

Έχοντας εξασφαλίσει άνετο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα από τη Βαυαρία, οι Χριστιανοκοινωνιστές, η καγκελάριος της Γερμανίας, «επιδιώκει να χαλαρώσει την προεκλογική εκστρατεία κάνοντας ένα διάλειμμα και πηγαίνοντας διακοπές μεσούσης μιας ήδη βαρετής προεκλογικής εκστρατείας» δήλωσε ο Νιλς Ντίτριχ, πολιτικός επιστήμονας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Επίσης, «στέλνει ένα μήνυμα ότι είναι υπεράνω του να συμμετάσχει σε μια εκστρατεία για την επανεκλογή της».

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή και διενέργησε το Electoral Research Group τα CDU/CSU συγκεντρώνουν το 40% των ψήφων και το SPD το 24%.

«Αυτό που αρέσει περισσότερο στους ψηφοφόρους όσον αφορά τη Μέρκελ είναι ότι πάντοτε παραμένει ψύχραιμη» επισήμανε από την πλευρά του ο Μάνφρεντ Γκέλνερ, εκτελεστικός διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa στο Βερολίνο.

«Τους αρέσει η συμπεριφορά της ότι "είναι πολύ απασχολημένη με το να κυβερνά την χώρα προκειμένου να βγει έξω και να κάνει εκστρατεία". Οι περισσότεροι Γερμανοί αυτή τη στιγμή έχουν πάει διακοπές κι οι ίδιοι και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να ακούσουν σχετικά με τις εκλογές και άλλα θέματα» συμπλήρωσε.

Πάντως, κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει ακριβώς πότε και πού θα πάει η Άγγελα Μέρκελ για διακοπές: «Η καγκελάριος βρίσκεται πάντα σε υπηρεσία» τόνισε ο ίδιος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Πάντα μπορεί να τη βρει κανείς, πάντα μπορεί να εργάζεται και πάντα είναι ενήμερη για τα τρέχοντα γεγονότα. Όμως, θα πάρει κι η ίδια επίσης λίγες ημέρες για να χαλαρώσει φέτος. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ή τον προορισμό της».