Παρίσι: Τι συνέβη με τη φάλαινα που ξεβράστηκε στον Σηκουάνα!

Παρίσι: Τι συνέβη με τη φάλαινα που ξεβράστηκε στον Σηκουάνα!

Το κουφάρι του ζώου σόκαρε τους περαστικούς

Την Παρασκευή, οι παριζιάνοι ξύπνησαν και ανακάλυψαν πως μια τεράστια φάλαινα έχει ξεβραστεί κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα, προκαλώντας σοκ και ανησυχία στους περαστικούς... Ευτυχώς, το κουφάρι του γιγαντιαίου ζώου, γύρω από το οποίο υπήρχαν άνθρωποι με λευκές στολές, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ψεύτικο - μα ο σκοπός αυτού του δρώμενου ήταν πέρα για πέρα αληθινό.

Ο βέλγος συλλέκτης έργων τέχνης, Captain Boomer, ήταν ο άνθρωπος πίσω από το συγκεκριμένο δρώμενο, όπως σημειώνει η Huffington Post, σύμφωνα με τον οποίο θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα κήτη ξεβράζονται στις ακτές. Για να ενισχύσει το έργο του, υπήρχαν καλλιτέχνες ντυμένοι με επιστημονικές στολές, οι οποίοι υποτίθεται ότι εξέταζαν το ζώο ενώ άλλοι συνομιλούσαν με το κοινό.

«Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά όχι στο Παρίσι», τόνισε ο καλλιτέχνης Tim Van Noten στο Agence France-Presse, υποκρινόμενος πως το ζώο ήταν αληθινό. «Έφτασε εδώ και κόλλησε εκεί, δίπλα στη γέφυρα. Καλέσαμε τους πυροσβέστες, οι οποίοι την έβγαλαν από το νερό με γερανό», σημείωσε. Πάντως, αρκετοί ήταν και εκείνοι που θεώρησαν πως η φάλαινα ήταν πράγματι αληθινή.